Brasilien

Brasilien är det största landet i Sydamerika och eftersom landet är så stort så finns det verkligen allt man kan tänka sig i landet. Oavsett vad man är intresserad av så finns det något som passar en: tropiska regnskogar, livliga karnevalsnätter, blå himmel och kritvita sandstränder, storstäder och äventyr i Amazonasdjungeln. Brasilien har mestadels tropiskt klimat, men i södra landet är det tempererat. I Brasilien bor det över 172 miljoner människor och huvudstaden heter Brasilia. I Brasilien är det omvända årstider, det vill säga vinter från juni till augusti och sommar från december till februari. Under sommarmånaderna blir stränderna överfyllda och priserna stiger på semesterorterna.

Brasilien har 17 världsarv, exempelvis Salvador som är huvudstad i delstaten Bahia, och Iguaçu nationalpark som ligger på gränsen mellan Brasilien, Argentina och Paraguay. Denna nationalpark innehåller bland annat de mäktiga vattenfallen Iguassufallen. Att besöka djungeln i Amazonas är något som de flesta turister väljer att göra under en resa till Brasilien. Tänk på att en tur på fyra dagar är ett minimum för att komma tillräckligt djupt in i djungeln för att kunna se några spännande djur. Den mest effektiva transportformen är flodbåtar. Besök gärna också staden Sabarà som ligger sydost om Belo Horizonte. Sabarà var tidigare en av världens rikaste städer vilket syns i hus, kyrkor och statyer. Sockertoppen, Pao de Acutar, är ett absolut måste i Brasilien. Man kan åka kabinbana upp till toppen och därifrån se världens vackraste stad, Rio de Janeiro. Ett annat måste är att besöka en karneval under Brasilienresan. Hela landet stannar upp under karnevalen och allt exploderar i en mäktig urladdning av dans och musik.

Den brasilianska matkulturen är mycket påverkad av den afrikanska kulturen som slavarna tog med sig till landet. Matkulturen varierar också från region till region. Du kan smaka fantastiska fruktdrycker gjorda av frukter du inte ens har drömt om. Grillad fisk i strandrestaurangerna är också en hit. Glöm inte att prova böngrytan feijoada och drycken caipirinha som görs av lime och sockerrörsbrännvin.

Boka resa